ALGEMENE VOORWAARDEN


1. Toepassingsgebied

1.1     Deze algemene voorwaarden zijn van toepassing op alle diensten van DAP Yentl Durodié, gevestigd te 3530 Houthalen-Helchteren, Eikendreef 11A, KBO 0505.790.662, registratienummer bij de Orde der Dierenartsen N5426, verder genoemd ‘ de dierenarts’ en maken deel uit van iedere aanbieding, offerte en overeenkomst die betrekking heeft op iedere dienstverlening, uitgevoerd, door dierenarts Yentl Durodié, of een collega in haar opdracht of te leveren producten of diensten van welke aard dan ook, tenzij uitdrukkelijk en schriftelijk anders is overeengekomen. 

 

1.2     In deze algemene voorwaarden wordt met “de cliënt” bedoeld: de (rechts)persoon, zijnde, eigenaar of baasje van het te behandelen (huis)dier. Iedere opdrachtgever die niet de eigenaar is, wordt aanzien als zich sterk makend voor de eigenaar.

 

1.3     In deze algemene voorwaarden wordt met “de patiënt” bedoeld: het te onderzoeken/behandelen (huis)dier. 



2. Behandelingsovereenkomst

2.1     De dierenarts voert iedere opdracht steeds uit naar zijn/haar beste vermogen en met de nodige zorg. De cliënt kan er op vertrouwen dat de uitvoering steeds met een professionele kwaliteit gebeurt en in overeenstemming is met de algemeen aanvaarde normen en gebruiken van de sector.

 

2.2     De dierenarts behoudt een zekere keuzevrijheid in de uitvoering van de overeenkomst en het staat haar volledig vrij om hierbij gebruik te maken van de goederen en diensten van derde partijen en zij kan geheel naar eigen keuze de derde partij van zijn/haar voorkeur aanstellen. 

 

2.3     De dierenarts verklaart dat een behandeling van een patiënt door een werknemer of ingehuurde kracht zonder of met een beperkte behandelings-bevoegdheid, in haar opdracht, onder haar verantwoordelijkheid en voor haar risico wordt uitgevoerd, ook indien de behandeling buiten haar aanwezigheid plaats vindt.

 

2.4     De cliënt is gebonden door een medewerkingsplicht. Indien de dierenarts de overeenkomst niet kan uitvoeren ten gevolge van een gebrekkige medewerking door de cliënt of patiënt, heeft zij het recht de uitvoering van de overeenkomst op te schorten en/of de uit de vertraging voortvloeiende extra kosten aan de opdrachtgever in rekening te brengen.

 

De opdrachtgever moet aan de dierenarts alle gegevens en informatie verstrekken die (met reden) noodzakelijk zijn voor de uitvoering van de dienst. De cliënt is als enige verantwoordelijk voor de kwaliteit (de juistheid en volledigheid) van de verschafte gegevens. De dierenarts is hierbij niet aansprakelijk voor schade, van welke aard ook.

 

2.5     De dierenarts zal de cliënt desgevraagd informatie verschaffen omtrent de uitvoering van de door haar verrichte behandelingen en de wijze waarop zij de opdracht heeft vervuld.

2.6     De dierenarts heeft het recht het uitvoeren van bepaalde opdrachten/verzoeken van opdrachtgever te weigeren, bijvoorbeeld op grond van ernstige gewetensbezwaren, in welk geval partijen samen naar een oplossing streven.

 

2.7     De dierenarts kan, in door haar nader te bepalen gevallen, stellen dat vooraf door de cliënt een akkoordverklaring getekend moet worden voor de te verrichten behandeling en de daaraan verbonden kosten en risico’s. De dierenarts is te allen tijde gerechtigd bij deze akkoordverklaring om het overleggen van een geldig identiteitsbewijs te vragen.

 

2.8     De behandelingsovereenkomst verplicht de dierenarts uitsluitend tot het leveren van een behandeling met inachtneming van alle betrokken belangen. De dierenarts voert deze werkzaamheden uit naar best vermogen en met de zorgvuldigheid die van haar mag worden verwacht. De dierenarts is evenwel niet verplicht tot enige specifieke behandeling noch tot het leveren van enig vooraf bepaald en/of voorzien resultaat.

 

2.9     Met de wensen van de cliënt wordt rekening gehouden, tenzij dat naar oordeel van de behandelende dierenarts niet bijdraagt tot een optimaal behandelingsresultaat of deze wens leidt tot verstoring van de overige gang van zaken binnen de praktijk, dan wel in strijd is met wettelijke voorschriften of het dierenwelzijn.

 

2.10 Indien de patiënt tijdens de behandeling in de dierenartsenpraktijk overlijdt of wordt geëuthanaseerd zal, tenzij anders overeengekomen, de dierenarts voor rekening van de eigenaar zorg dragen voor afvoer van het stoffelijk overschot. De cliënt zal worden gewezen op de mogelijkheid van crematie of begrafenis tenzij omstandigheden dat onmogelijk maken. De kosten van de crematie/begrafenis alsmede eventuele vervoer- en bewaarkosten komen voor rekening van de cliënt.

 

2.11 De tussen de dierenarts en de cliënt gesloten (behandelings)-overeenkomst leidt tot een inspanningsverbintenis van de dierenarts tot het leveren van een diergeneeskundige behandeling en/of advies en/of in het kader daarvan te leveren en/of toe te dienen geneesmiddelen. De dierenarts voert deze werkzaamheden uit naar best vermogen en met de zorgvuldigheid die van haar mag worden verwacht. De dierenarts heeft het recht bij het uitvoeren van de (behandelings)overeenkomst beroep te doen op derden.

 

2.12 De tussen de dierenarts en cliënt gesloten (behandelings)-overeenkomst wordt tussentijds beëindigd door:

  • het uitdrukkelijk verzoek van de cliënt, waarbij de cliënt door de dierenarts zo nodig zal worden gewezen op de mogelijke gevolgen van deze voortijdige beëindiging voor de patiënt en, indien de beëindiging geschiedt tegen het advies van de dierenarts in, erop zal worden gewezen dat dit zal geschieden op risico van de cliënt en zo nodig de cliënt hierover een schriftelijke verklaring laten afleggen;
  • het overlijden van de te behandelen patiënt;
  • een eenzijdige beslissing van de dierenarts, indien de dierenarts van mening is dat van hem/haar redelijkerwijs niet kan worden gevergd dat de dier-geneeskundige behandeling zal worden voortgezet omdat er geen redelijke kans (meer) is op een beoogd en/of gewenst resultaat;
  • een eenzijdige beslissing van de dierenarts indien het vertrouwen tussen de dierenartsenpraktijk en de cliënt op ernstige wijze is verstoord.


3. Aansprakelijkheid

3.1    De dierenarts is slechts aansprakelijk en/of kan er pas sprake zijn van een mogelijke wanprestatie indien dit het gevolg is van grove schuld of opzet. Van voorgaande is pas sprake indien de cliënt dit, al dan niet middels een schriftelijke verklaring van een ter zake deskundige aannemelijk heeft weten te maken. De dierenarts is voor haar beroepsaansprakelijkheid verzekerd bij KBC Verzekeringen, Polisnummer nr. DW/37.755.986-0000.

 

3.2 Het sluiten van een (behandelings) overeenkomst en/of het verrichten van diergeneeskundige behandelingen en/of het in het kader daarvan leveren en/of toedienen van medicamenten en/of het leveren van diergeneeskundige adviezen en diensten, laat geheel onverlet de risico-aansprakelijkheid van cliënt en/of derden voor door het dier aangerichte schade.

 

3.3  De dierenarts sluit, tenzij sprake is van opzet en/of grove schuld van de dierenarts en/of de dierenartsenpraktijk, iedere aansprakelijkheid uit voor schade ten gevolge van toediening van diergeneesmiddelen door de cliënt zelf en ter zake toediening van diergenees-middelen in opdracht van derden, waaronder begrepen toediening in opdracht van overheidsinstanties alsmede letsel en/of schade door de toediening van deze middelen, de eventuele bijwerkingen daarvan en onzorgvuldigheden bij de vervulling van de daarvoor geldende administratieve verplichtingen en daarmee samenhangende bewijsproblemen.

 

3.4  De dierenarts is niet aansprakelijk voor schade voortvloeiende uit productiefouten en/of bijwerkingen van producten geleverd door derden. Tenzij deze fout(en) en/of bijwerking(en) openbaar zijn gemaakt door desbetreffende derde of rechtsgeldige instantie.


3.5 Elke diergeneeskundige overeenkomst omhelst een behandelingsovereenkomst. Er is dus in geen geval sprake van een resultaatsverbintenis. De klant is eveneens op de hoogte dat elk diergeneeskundig ingrijpen risico’s met zich meebrengt. De dierenarts zal met kennis en kunde deze risico’s zo veel mogelijk beperken en de cliënt hierover inlichten. Schade hieruit voortvloeiend kan enkel op de dierenarts verhaald worden indien nalatigheid of beroepsfouten door een bevoegde rechtbank worden uitgesproken.

 



Indien de dierenarts op enigerlei wijze aansprakelijk gehouden zou worden, dan blijft deze aansprakelijkheid ten allen tijde beperkt tot het bedrag waarop de aansprakelijkheidsverzekering van de Dierenarts in een voorkomend geval tussenkomst verleent. Een afschrift van de polisvoorwaarden en polisbladen van deze verzekering worden op eerste verzoek en kosteloos aan de cliënt verstrekt.


Vergoeding van indirecte schade is te allen tijde uitgesloten, waaronder in ieder geval maar niet uitsluitend begrepen gevolgschade, gederfde winst, gemiste besparingen en schade door (bedrijfs)stagnatie en dergelijke.


4. Overmacht

4.1     De dierenarts is niet aansprakelijk indien een tekortkoming het gevolg is van overmacht. Gedurende de periode waarin sprake is van overmacht worden de verplichtingen van de dierenartsen-praktijk opgeschort. 

 

4.2  Onder het begrip “overmacht” als bedoeld in dit artikel wordt in ieder geval verstaan, onvoorziene omstandigheden, ook van economische aard, welke buiten schuld of toedoen van gebruiker zijn ontstaan, zoals onder andere ernstige storing in de praktijk, noodgedwongen inkrimping van de productie, stakingen en uitsluitingen, zowel bij de dierenartsenpraktijk als bij toeleverings-bedrijven, oorlog, vijandelijkheden, staat van beleg, mobilisatie, hetzij in België hetzij in enig ander land waar eventuele vestigingen van gebruiker of van toeleveringsbedrijven zijn gevestigd, vertragingen in het transport of vertraagde of foutieve levering van zaken of materialen of onderdelen door derden waaronder begrepen toeleverings-bedrijven van de dierenartsenpraktijk.

 

4.3   Indien de dierenarts bij het intreden van overmacht al gedeeltelijk aan haar verplichtingen heeft voldaan, of slechts gedeeltelijk aan haar verplichtingen kan voldoen, is zij gerechtigd de reeds geleverde dienst het leverbare deel afzonderlijk te factureren en is de klant gehouden deze factuur te voldoen als betrof het een afzonderlijke overeenkomst.

 

5. Prijsbepaling, betalingstermijnen & -modaliteiten 

5.1     De dierenarts stelt de in rekening te brengen tarieven en honoraria vast volgens haar eigen tarieven naar gelang tijd en omstandigheden. Op de nota worden alle prijzen steeds in EURO aangeduid.

 

5.2     De dierenarts heeft het recht om, indien de cliënt de patiënt na voltooiing van de diergeneeskundige behandeling niet of niet tijdig bij de dierenartsenpraktijk ophaalt, alle daarmee gepaard gaande extra kosten bij de cliënt in rekening te brengen, waarbij betalingen allereerst zullen strekken tot voldoening van de verschuldigde kosten, vervolgens tot voldoening van de verschenen rente en pas daarna tot voldoening van de oudste openstaande factuur.

 

5.3 Indien een behandelings-overeenkomst binnen 24 uur voor behandeling, eenzijdig wordt geannuleerd door de cliënt, kan de cliënt gehouden worden alle tot dan toe gemaakte kosten te vergoeden, waaronder inbegrepen maar niet uitsluitend zijnde: alle kosten van de voor de behandeling reeds gereserveerde tijd, gereserveerde ruimtes en gereserveerde apparatuur.

 

De door derden reeds gemaakte kosten ten behoeve van de patiënt of cliënt, alsmede voor de behandeling reeds speciaal bestelde goederen, dienen te allen tijde door de cliënt vergoed te worden.

 

5.4 Ook indien de behandeling onverhoopt niet of niet volledig het gewenste resultaat geeft, dienen de volledige kosten voor de gepleegde behandeling toch zonder enige korting te worden voldaan aangezien de aangegane overeenkomst altijd het karakter van een inspanningsverbintenis heeft.

 

5.5 Bestelde producten (voeding, supplementen, medicatie enz.), moeten betaald worden, eens deze besteld zijn. (behoudens bij overlijden bij de patiënt vòòr levering / afhaling van de medicatie).

 

5.6   De cliënt is te allen tijde verplicht tot betalen en is aansprakelijk bij in gebreke blijven hiervan. Dit geldt derhalve ook in geval de kosten vallen onder de dekking van een door de cliënt afgesloten verzekering of een door derden afgesloten verzekering ingeval van wettelijke aansprakelijkheid van een derde.


Betaling door een verzekeraar of een derde heeft kwijting ten gevolge voor zover de waarde van die betaling overeenstemt met het bedrag van de vordering op de cliënt.

 

  • Betalingstermijn: De factuur dient binnen 14 dagen na facturatie-datum voldaan te worden met vermelding van factuurnummer, tenzij anders overeengekomen.

 

  • Betalingsopties: Betaling kan gedaan worden door middel van contante betaling, met de kaart (debit en credit) of mobiel of via bankoverschrijving.

 

  • Facturering: De facturen worden op verzoek per e-mail verstuurd naar het door de klant opgegeven e-mailadres, tenzij anders aangegeven.

 

  • Aanmaningsprocedure: Bij niet tijdige betaling wordt een herinnering verstuurd, per e-mail of per aangetekende brief.

 

  • Bij aanhoudende niet-betaling worden verdere juridische stappen ondernomen. Voor cliënten-consumenten wordt een intrestvoet van 5% nalatigheidsinteresten gerekend, voor ondernemers wordt de intrest, toepasselijk volgens de Wet op de bestrijding van de betalingsachterstand in handelstransacties aangerekend.


  • Schadebeding:

    • Bij een onbetaald bedrag tot 150 euro is dit 20 euro

    • Bij een onbetaald bedrag tussen 150,01 en 500,00 euro is dit een bedrag van 30 euro + 10% van het verschuldigde bedrag

    • Bij een onbetaald bedrag vanaf 500,01 Euro is dit 65 euro + 5% van het verschuldigde bedrag.


6. Wederkerigheid

Als de dierenarts ongebruikte voorschotten moet terugbetalen, waarvoor een creditnota is uitgeschreven en daarbij de betalingstermijn van 14 niet naleeft, dan worden dezelfde intrest en schadebeding toegepast.


7. Verzekeringen

De dierenarts beschikt over een eigen beroepsaansprakelijkheidsverzekering, bij de verzekeraar: KBC met polis-nummer: DW/37.755.986-0000, met een binnen het werkveld gangbare dekking.


8. Intellectuele rechten

8.1     De dierenarts behoudt te allen tijde het eigendom van alle voor de behandeling gebruikte hulpmiddelen, originele afschriften, patiënten-kaarten, laboratorium-uitslagen en alle andere bescheiden en andere informatiedragers zoals röntgenfoto’s die betrekking hebben op de behandelde patiënt. De cliënt kan op verzoek tegen een vergoeding van de kostprijs afschriften krijgen van de informatiedragers en/of andere bescheiden.

 

8.2 Intellectuele eigendom

De intellectuele eigendomsrechten van de Website, met inbegrip van de teksten, de structuur, de lay-out, de grafische bestanddelen, de presentatie, de logo's, de software alsook het geheel van eventuele andere elementen behoren toe aan de dierenarts. Deze intellectuele rechten betreffen onder meer, maar niet limitatief: het auteursrecht, de naburige rechten, de databankrechten en de merkenrechten. De intellectuele eigen-domsrechten van de inhoud dewelke door de gebruiker op de Website wordt geplaatst behoren toe aan de gebruiker.

 

8.3 Toegang tot de Website: de dierenarts biedt u geen garantie dat de website ten allen tijde toegankelijk is. Daarenboven kan de toegang onder-broken zijn bv. wegens onderhoud en updates, ingevolge storingen of enige andere technische reden.

 




8.4 Aansprakelijkheid

De Website is bestemd om informatie te verstrekken over alles wat de dierenarts aanbelangt. De dierenarts is niet aansprakelijk voor storingen, onder-brekingen of fouten van haar Website en is niet aansprakelijk voor de gevolgen die eruit kunnen voortvloeien voor de gebruiker of derden. De informatie en diensten die deze Website bevat, kunnen technische en inhoudelijke onjuistheden of tikfouten bevatten. De dierenarts biedt derhalve geen enkele garantie met betrekking tot de juistheid of de actualisering van de informatie die op deze Website wordt aangeboden.


9. Privacy bepalingen

9.1 In het kader van de uitvoering van deze overeenkomst verwerkt de dierenarts persoonsgegevens. Persoonlijke infor-matie, aangeleverde documenten, beeld- en geluidsmateriaal blijven steeds vertrouwelijk en zullen niet ter beschikking van derden worden gesteld, tenzij we hiervoor uw uitdrukkelijke toestemming hebben gekregen (zoals vb. voor wetenschappelijk onderzoek) of uit-zonderlijk, met het oog op de inning van niet betaalde facturen.


9.2 De dierenarts kan desbetreffende data overmaken aan overheidsinstanties (lokaal of federaal, gerechtelijk of administratief) in het kader van de uitvoering van hun wettelijke opdrachten, aan de geschillen-beslechtingsinstelling met het oog op het voeren van een geding. Desbetreffende data kan door de dierenarts ook overgemaakt worden aan laboratoria of gespecialiseerde dierenklinieken in het kader van diagnostiek en behandeling.


9.3 De cliënt heeft recht op toegang tot zijn persoonsgegevens, evenals het recht om verbeteringen aan te brengen aan zijn gegevens indien zij foutief zijn en moet de dierenarts onverwijld op de hoogte houden over iedere wijziging van naam, adres, emailadres, telefoon- en faxnummers.


9.4 Voor de verzameling, verwerking en beveiliging van de persoons- en patiënten-gegevens wordt gewerkt met een softwareprogramma VETcloud.

Hun privacyverklaring is te terug te vinden op hun website www.vetworks.be.


9.5 Bewaartermijn van gegevens: Persoonsgegevens worden niet langer bewaard dan noodzakelijk is voor de bovengenoemde doeleinden, of zoals vereist door de wet. Medische dossiers worden bewaard volgens de wettelijke bewaarplicht.


10. Overige bepalingen

10.1   Het is de cliënt niet toegestaan andere ruimten van de praktijk dan de wachtkamer te betreden zonder voorafgaande toestemming van de dierenartsenpraktijk.

 

10.2   De dierenarts is te allen tijde gerechtigd een haar toevertrouwd dier dat acuut in een toestand van ernstig lijden komt, zonder uitzicht op herstel, te euthanaseren, zonder gehouden te zijn tot enige vergoeding jegens de eigenaar of eventuele andere rechthebbende. Wel zal de dierenarts waar mogelijk zoveel mogelijk proberen de cliënt vooraf te informeren over de ontstane situatie.

 

10.3   Indien de opdrachtgever niet de eigenaar van het dier is, staat deze ervoor in dat de eigenaar toestemming heeft verleend voor het uitvoeren van de diergeneeskundige keuring. (sterkmaking)


11. Eenzijdige wijziging

De dierenarts behoudt zich het recht om de bepalingen van deze gebruiksvoorwaarden te wijzigen waarbij de gebruiker wordt verzocht om de voorwaarden voorafgaandelijk aan ieder nieuw gebruik na te lezen.


12. Klachten en geschillen

12.1 Eventuele klachten over de dienstverlening dienen binnen de termijn van 14 dagen schriftelijk te worden gemeld, ten einde dat er samen naar een geschikte oplossing kan gezocht worden voor beide partijen.

 

12.2   Klachten of onregelmatigheden van deontologische aard dienen gemeld te worden aan de Orde Der Dierenartsen, te raadplegen via www.ordederdierenartsen.be.

13. Specifieke voorwaarden voor dienst-verlening aan paarden en paardachtigen:

 

13.1   Voorzieningen en werkwijzen: De cliënt stemt ermee in dat de dierenarts het paard op elk tijdstip van de behandeling mag sederen (matig verdoven) teneinde veilig en kwalitatief te kunnen werken. De dierenarts behoudt ten allen tijden het recht patiënten te weigeren te behandelen in onveilige omstandigheden, hetzij voor de dierenarts, hetzij voor de patiënt, hetzij voor derden. De geringe risico’s verbonden aan de sedatie worden gelijkgesteld aan de risico’s van de diergeneeskundige behandeling en worden bijgevolg gedragen door de cliënt. De dierenarts maakt gebruik van hoogwaardige, apparatuur. Hiertoe behoort eveneens speciaal hiervoor ontwikkelde elektrische apparatuur.


13.2 Niet voor de voedselketen bestemd: Alle paardachtigen ter behandeling aangeboden de dierenarts worden beschouwd als niet-voedselproducerende dieren. Indien dit niet het geval is dient de eigenaar dit vooraf te melden. De eigenaar is verantwoordelijk om het paspoort van het te behandelen dier ten alle tijden te kunnen aanbieden. Paarden die langer dan 90 dagen op Belgisch grondgebied plannen te verblijven (uitgezonderd voor medische behandelingen) moeten binnen de 30 dagen na aankomst geïdentificeerd en geregistreerd worden in de Belgische databank, Horse ID. Meer informatie over de regelgeving en de te volgen procedures kan u terugvinden op de website van het BCP, https://cbc-bcp.be/identificatie/.

 

13.3 Veiligheidsvoorzieningen

De cliënt treft vooraf alle voorzieningen inzake veiligheid en bereikbaarheid, hieronder wordt ten minste verstaan:

- de aanwezigheid van een volwassen persoon, bij voorkeur de eigenaar van het paard. Deze is aanwezig gedurende de volledige behandeling en is in staat het paard adequaat vast te houden. Deze persoon verbindt zich ertoe de richtlijnen van de dierenarts of diens medewerkers strikt op te volgen.

- de beschikking over een nette, overdekte ruimte waar het paard veilig behandeld kan worden (bijvoorbeeld een wasplaats, een opvoelbox of een stal).

-  de aanwezigheid van stromend water en elektriciteit en het vrij gebruik hiervan.

-  bereikbaarheid via een verharde weg en deuropeningen van minimaal 90 cm breedte.

 

13.4   Hoge waarde

De cliënt moet de dierenarts voorafgaand aan de behandeling op de hoogte brengen indien het te behandelen paard een geschatte waarde heeft van meer dan 125.000 euro. De behandeling kan dan ook geweigerd worden (behalve wanneer spoedeisende hulp vereist is) en de aansprakelijkheid is beperkt tot het bedrag van 125.000 Euro en maximaal tot wat de verzekeraar uitbetaalt. Het hogere risico wordt door de cliënt gedragen.

 

13.5   Informatieplicht

De cliënt brengt de dierenarts op de hoogte indien er bekende medische problemen bekend zijn die van belang kunnen zijn voor de behandeling. Ook dient de cliënt voor aanvang van de behandeling de dierenarts ervan op de hoogte te stellen indien het een drachtige merrie betreft. Behandeling van drachtige merries in de laatste 3 maanden van de dracht gebeurt na aftoetsen medische verantwoording en na overleg met de cliënt. De mogelijk verbonden risico’s bij behandeling van drachtige merries zijn ten laste van de cliënt. Tenslotte brengt de cliënt de dierenarts vooraf op de hoogte indien het sportpaarden betreft die binnen de 7 dagen deelnemen aan wedstrijden.

 

13.6   Gevolgen

Indien niet aan deze voorwaarden (oplijsting 13) voldaan is, behoudt de dierenarts zich het recht voor geen diensten te verlenen. Indien de cliënt haar hiervan niet bij het maken van de afspraak op de hoogte bracht is de voorrijkost alsmede een schadevergoeding van euro 50 verschuldigd. Eenzelfde beleid wordt aangehouden bij het niet of niet tijdig (Min. 24u) annuleren van een afspraak (no show fee).

 

13.7   Educatieve doeleinden

Een geanonimiseerd verslag, alsmede alle door ons van uw dier gemaakte foto's kunnen zonder verdere kennisgeving worden gebruikt voor educatieve doeleinden, dierenwelzijn of onderzoek. De naam van het dier of de eigenaar zal evenwel nergens voorkomen. Als u tegen zulk gebruik bezwaar heeft, laat het ons dan weten voordat het consult begint.


14. Toepasselijk recht en bevoegdheid:

Op de dienstverleningsovereenkost dierenarts – cliënt, is de Belgische wet van toepassing. In geval van betwisting is de rechtbank van het arrondissement Hasselt bevoegd.


15.Toepasselijkheid algemene voorwaard-en

Door gebruik te maken van onze diensten, gaat U akkoord met bovenstaande voorwaarden.